Ajankohtaista / Blogi

Etälukua energianmittaukseen!

Ensimmäinen Vilkase -etälukulaite toimitettu energianmittaukseen 28.3.2017!

Vilkase Oy:n etälukulaite on asennettu kaukolämmön energianmittaukseen Pirkanmaalla. Etäluvulla todetaan kaukolämpöverkoston vuodot, saadaan tietoa verkoston toiminnasta ja häiriöistä sekä luentatiedot laskutusta varten. Etäluennalla luetaan nyt energiamäärä, virtaama sekä tuleva ja lähtevä lämpötila. Jatkossa harkitaan myös mahdollisesti tulevan linjan painemittausta, tämä vaatii ainoastaan paineanturin asentamisen – ei muuta.

Alansa pioneeri Puuwatti Oy on ennakkoluuloton uuden tekniikan hyödyntäjä. Puuwatti on lämpöyritys, joka tuottaa suomalaista bioenergiaa lähinnä metsähakkeesta. Toimitusjohtaja Veli-Matti Alanen on valtakunnallisesti tunnettu puuenergian osaaja. Veli-Matti on innoissaan uudesta etäluvusta. ”Etäluku hälyttää heti kun verkostossa tapahtuu jotain epänormaalia. Myös laskutus helpottuu huomattavasti. Etäluku on myös palvelua asiakkaan suuntaan. Esim. häiriötilanteissa hälytysten kautta vikatilanteet tulevat nopeasti ilmi. Kertyvästä historiadatasta asiakas voi seurata kulutustaan ja sen kehitystä. Tulemme vaihtamaan vanhoja mittareita nopealla aikataululla uusiin, jolloin lisäämme samalla etälukulaitteen jokaiseen energiamittariin vaihdon yhteydessä. Vilkase Oy:n toimittama kompakti etälukulaite on helppo asentaa ja tulee käyttövalmiina GSM-liittymineen. Laite kytketään vain kiinni energiamittariin ja sähköön. Käyttökustannuksia liittymästä ja nettipalvelusta hälytyksineen tulee vain muutama euro/kk, mutta saadut hyödyt ovat rahassa mitattuna mittavat.”

Puuwatti Oy:n Antti Alakotila sekä Vilkase Oy:n Vesa Pietilä asentamassa laitetta käyttökuntoon Puuwatin asiakkaalla Nokialla. Vesa vastaa Vilkase Oy:n tuotekehityksestä ja on ollut tämänkin projektin toteutuksessa avainhenkilö. Nettipuolen toteutuksesta on vastannut Joonas Salo.

Vilkase Oy:n myyjä Hannu Pihlajamäki on iloinen uudesta etälukulaitteen käyttökohteesta. Energianmittauksessa jos missä tarvitaan myös etälukua. Laitteen hankintahinta ja käyttökulut tulevat maksamaan nopeasti itsensä takaisin. Todella mielenkiintoista huomata miten moneen eri käyttökohteeseen etälukumme sopii. Käytännössä etäluvun avulla voidaan mitata mitä tahansa ja saada tiedot näkymään netissä sekä hälytykset halutusti. Olemme uusi innovatiivinen kotimainen yritys ja haluamme toimittaa laitteita, jotka tekevät sen mitä niiltä vaaditaan. Jos olet miettinyt etälukua johonkin käyttökohteeseen, niin ota yhteyttä ja pohditaan miten se toteutetaan.

Hannu PihlajamäkiEtälukua energianmittaukseen!