Käyttäjäkokemuksia

Ennen Vilkase -etälukulaitetta:

”Ikävin kokemus osuuskunnallemme oli se että aikaisemmin vuotoina hukkaan mennyttä vettä ei tukkuvesimyyjämme hyvittänyt osuuskunnalle litraakaan. Kaikki vuotanut vesi jouduttiin maksamaan täysimääräisesti. – TUHANSIA EUROJA”

Kiinteistön asuinrakennuksen ja tallin välinen vesijohto oli jäätynyt ja haljennut. Vuoto oli muutamia litroja minuutissa. Vuoto oli pitkään jatkuessaan pyörittänyt vesimittaria jo useiden tuhansien eurojen edestä. Lasku kiinteistön omistajalle.

Vilkase -etälukulaitteen hankinnan jälkeen:

”7 pysäytettyä vuotoa 3 vuoden aikana – löydöistä voi kiittää Vilkase -etälukulaitetta.Säästö tuhansia euroja!”

Perhe oli lomailemassa etelässä. Jäätynyt ja haljennut vesijohtoliitin aiheutti vuodon 50 l/min. Vuodonhaku käynnistettiin ja etälukulaitteen avulla vuoto oli löydetty noin kahden tunnin kuluttua maastoetsinnän käynnistämisestä. Vuodon suuruus jos vuoto olisi jatkunut: 50 l/min = 3 m3/h = 72 m3/pvä. Loman jatkuessa vielä muutaman päivän esim. 4 päivää vuodon suuruus olisi ollut noin 300 m3. Kustannuksia tästä olisi tullut perheelle useita satoja euroja.

Kesäkäytössä olleeseen kiinteistöön tuli vesivuoto talvella. Vuodon suuruus 40 l/min. Tämä suljettiin 4 tunnin kuluttua siitä kun vuotoa alettiin maastossa hakemaan. Vuoto olisi jatkuessaan voinut maksaa tuhansia euroja. Vuoto olisi ollut noin 1700 m3/kk .

Verkoston vuotoja mm. vuotavia liittimiä on löydetty muutamia – vuodot noin 3 – 10 l/min. Pieninkin näistä olisi jatkuessaan lisännyt kulutusta 1500 m3/vuosi.

joonasKäyttäjäkokemuksia